Nieuws

2 september  2023

NOG MAAR 1 DAG!
De weersvoorspellingen voor morgen zien er goed uit. We verwelkomen jullie graag morgenvroeg vanaf tien uur bij de presentatie van de deelnemers op de trappen van Gemeenschapshuis de Vurherd in Lierop. De afgelopen weken hebben diverse regionale kranten en websites volop aandacht besteed aan deze uitgave van de Tour Der Ongeschoren Benen Classic. De meeste foto’s die bij de artikelen geplaatst zijn komen van onze huisfotograaf Peter van Rooij. Ook dit jaar neemt hij plaats achterop de motor van oud-prof Frank Kersten, die ook als motard fungeert tijdens internationale World Tourwedstrijden. De lokale omroep SIRIS is de hele dag aanwezig om opnamen te maken voor een TV-reportage die binnenkort uitgezonden wordt. De plaatselijke website SLAPONLINE plaatste de volledige route:

1 september 2023

NOG MAAR 2 DAGEN!
Het is bijna zover. Nog twee dagen en dan gaan zo´n honderdvijftig enthousiaste fietsers van start voor de Tour Der Ongeschoren Benen Classic. Onder aanvoering van Tom Dumoulin die al eens eerder in Lierop op de racefiets actief was. Als eerstejaars beloftewielrenner zien we hem hier in tweede stelling in de achtervolging tijdens de klassieke Meeùs Race. De overige deelnemers:
Harrie Lavreysen-Theo Joosten-Piet Rooijakkers-Richard Groenendaal-Rob Ruijgh-Eric Hurkmans-Sies Hurkmans-Leontien van Moorsel-Stefan Aspers-Tren van Enckevort-Dirk Bellemakers-John van den Sanden-Leo Alkemade-Tim Hartog-Marco Bogers Gijs de Jong-Hein Offermans-Steef van Stiphout -Frank Lammers-Bart Swerts-Joachim Maaren-Patrick Stroucken-Edwin Beekmans-Bertus de Blaauw-Mink van der Weerden-Paul van Kemenade-Noud Swinkels-Johan Gijsen-John van den Akker-John den Braber-Wilfred Bouma-Leendert Haaksma-Ton Engels-Rick de Leeuw-Alain van Katwijk-Fons van Katwijk-Franky De Gendt-Fred Rompelberg- Co Hoogendoorn-Martin Havik-Guus Bierings-Michel Mulder-Huub van Lieshout -Rick Kusters-Roland Versteegden-Mark van Horik-Jan van Elst-Mark Haverkort-Pepijn Meeuwis-Jo Helsen-Jolanda Helsen-Hans van der Heijden-Bart Hurkmans-Edwin Baeten-Hans van de Ven-Michael Zijlaard-René van de Ven-Frank van Doorne-Harold Donkers-Hans van Ballegooijen -Rob Scheepers-Kars Alkemade-Bart van der Burght -Dennis Asveld-Peer van Kemenade-Mark Schouwenaars-Martijn van der Heyden-Thijs Jonker-Willem van den Brandt -Ralf van Heugten-Maarten Visser-Wil Bellemakers-Corto Blommaert-Hugo Berends-Rens Muller-Rob Bierens-Ties Sweijen-Mart Verhees-Jan Altevogt-Bastiaan Stolk-Colette Hermans-Erik Vos-Jair Hoogland-Jannes Slendebroek-Jos Tholen-Joshua Winnen-Maarten van der Zanden-Mike Fransen-Paul Kroes-Piet Winters-Arjen van Henten-Ronald van Hedel-Vincent van Meerwijk-Louise van Rhijn-Danny Jongejeugd-Nico Winkelmolen-Mark Bremer-Marco van Gorp-Frans Hagenaars-Bert van Lieshout-Tom van Lieshout-Bas Lemmen-Jan Berkvens-Aad van Bussel-René Manders-Bob Möhlmann-Marc Strick-Eduard Nothdurft-Ruud van Vught-Frank van den Einden-Piet van Oosterhout-Niek Hurkmans-Peter Bossong-Isi Fondon-Steffen van Leeuwen-Arjan Bakermans-Bart van Horik-Frans van Hoof -Ernst-Jan van Doorn-Wendy van den Akker-Heinz van der Schouw-Jurrian Vorbach-Mario Maas-Patrick Raaijmakers-Henk Swiggers-Ad Koijen-Bas van Vonderen-Koen van den Ingh-Coen Blokx-Ard Hoppenbrouwers-Tanja van der Vleuten-Ferdi van Katwijk-Fons van Katwijk-Tanja van Katwijk-Paul Rademaker-Peter Saes-John van de Kampen-Peter Lemmen-Fredy Lemmen-Ivo Hofland-Rolf Wienk.

31 augustus 2023

NOG MAAR 3 DAGEN!
Meervoudig Olympisch en Wereldkampioen Harrie Lavreysen uit Luyksgestel krijgt in de Tour Der Ongeschoren Benen Classic een voor hem ongewone afstand voorgeschoteld. De topsprinter komt in de baannummers op veel kortere afstanden in actie. De oud-Tour de Francerenners die komende zondag aan de start verschijnen zullen daar minder moeite mee hebben. Zoals Piet Rooijakkers, Rob Ruijgh en John van den Akker. Traditioneel zijn ook de Tourrenners uit de legendarische Raleigh-brigade van Peter Post zoals Co Hoogendoorn en de Belg Franky De Gendt in de TDOBC actief. Een bedrijf dat al jaren werkzaam is in de Tour de France is het Deurnese bedrijf Movico, waarvan Stefan Aspers ook één van de honderdvijftig deelnemers is.

30 augustus 2023

NOG MAAR 4 DAGEN!
Voor de Tour Der Ongeschoren Benen Classic staan er diverse voormalige wereldkampioenen op de deelnemerslijst. De meest opvallende naam daarbij is uiteraard de vorig jaar met wielrennen gestopte Tom Dumoulin. Op de foto maakte hij enkele jaren geleden al reclame voor de tocht. In haar wielercarrière stond Leontien van Moorsel veelvuldig op het podium tijdens wereldkampioenschappen en Olympische Spelen. Richard Groenendaal behaalde zijn wereldtitels in het veld als cyclocrosser. De meest opmerkelijke daarbij was de overwinning in eigen huis in Sint Michielsgestel in 2000. Ook verschijnen er oud-deelnemers aan de Giro en Vuelta aan de start. Zoals Dirk Bellemakers die tien jaar geleden in een regenachtige Giro actief was en Vuelta-ritwinnaar Fons van Katwijk uit het Wielernest Oploo.

29 augustus 2023

NOG MAAR 5 DAGEN!
Zoals voorgaande jaren kent de Tour Der Ongeschoren Benen Classic aanstaande zondag weer een uitgebreide wedstrijdkaravaan. De materiaalwagens staan ’s morgens vóór de start opgesteld in de Offermanstraat. Ook de nostalgische ploegleiderswagens van TI-Raleigh, Mars-Flandria, Panasonic, Mavic en Molteni rijden mee over de Brabantse en Limburgse wegen. De koersdirecteur Ronald Waterreus neemt plaats in de auto van de Hurkmans Groep, terwijl de bezemwagen beschikbaar is gesteld door Bas Verstappen Bedrijfswagens uit Lierop. Aanwezig zijn o.a. de neutrale materiaalwagens van Shimano, TigeRR Cycling Team, Cycling Travel en Team DSM. De karavaan wordt begeleid door ervaren motorrijders die voor een optimale veiligheid van de wedstrijdkaravaan zorg dragen.

28-8-2023

NOG MAAR 6 DAGEN!
Tussen de deelnemers aan de Tour Der Ongeschoren Benen Classic staan komende zondag ook een aantal cabaretiers en acteurs aan de start. Uit eigen regio zijn dat John van der Sanden en Rob Scheepers. Als ultieme voorbereiding op zijn theatertour “In het Wiel” is ook Leo Alkemade weer present. De wielerliefhebber heeft de nodige trainingskilometers gemaakt. Daarnaast heeft ook stand-up comedian Tim Hartog zich weer aangemeld voor deelname. De uit Mierlo afkomstige acteur Frank Lammers gaf al een sterke indruk op de racefiets bij een eerdere uitgave van de “Tour.” Zijn eerste kennismaking met de wielersport was de legendarische Kersenronde voor eigen deur. Zondagmorgen om tien uur worden ook de overige BN-ers aan het publiek voorgesteld.

27 augustus 2023

NOG MAAR 7 DAGEN!
De `Tour Der Ongeschoren Benen Classic`,die op de eerste zondag van september verreden wordt, staat bekend om zijn ongedwongen sfeer. Er zijn ook voldoende momenten om van dichtbij kennis te maken met de prominente deelnemers. Zoals ´s morgens bij de presentatie op de trappen van Gemeenschapshuis de Vurherd in Lierop. Omdat de organisatie zowel in de wielerwereld als in de festivalbranche goede contacten heeft, is het deelnemersveld ook dit jaar weer bijzonder gevarieerd. Hoewel de route vooral voert door het buitengebied van de dorpen in de Brabantse en vooral Limburgse Peel is er ook onderweg voldoende mogelijkheid om de favoriete deelnemers aan te moedigen. Zoals in de dorpskom van Someren waar fotograaf Peter van Rooij vorig jaar deze foto maakte.

26 augustus 2023

NOG MAAR 8 DAGEN!
Aan de `Tour Der Ongeschoren Benen Classic` kan alleen op uitnodiging van de organisatie worden deelgenomen. Omdat het maximale aantal deelnemers al snel bereikt werd is ook de wachtlijst vrij uitgebreid. Naast de prominenten uit de wielerwereld en artiesten komen er ook bekenden uit andere sporten aan de start. Zoals de schaatstweeling Michel en Ronald Mulder, hockeycoryfee Mink van der Weerden en voetbalinternational Wilfred Bouma. Ronald Waterreus stapt op zondag 3 september niet op de racefiets maar fungeert als koersdirecteur. Ook voetbalbestuurder Gijs de Jong neemt in eigen regio deel aan de toertocht. De plaatselijke vroegere zijspantoppers Erik en Sies Hurkmans zitten op de foto van huisfotograaf Peter van Rooij in het wiel van voorzitter Mark en oud-renner Bart van Horik.

25 augustus 2023

NOG MAAR 9 DAGEN!
Dit jaar kent de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” op zondag 3 september een sterk gewijzigde route in vergelijking met voorgaande jaren. De 114 kilometer lange route voert de deelnemers vooral door het buitengebied van de Brabantse en Limburgse Peel. Een beknopt overzicht van de route door de dorpskommen met de vermoedelijke doorkomsttijden: 11.00 (Start)Lierop-Offermansstraat-11.07-Someren-Speelheuvelstraat-11.23 Someren-Eind-Boerenkamplaan-11.41 Ospeldijk-Meijelsedijk-11.45 Meijel-Jan Truijenstraat-12.03 Beringe-Kanaalstraat-12.18 Maasbree-Breetse Peelweg-12.35 Sevenum-Raadhuisstraat (Pauzeplaats Trapperie De Werkplats)-14.06 Swolgen-Monseigneur Aertsstraat-14.12 Tienray-Burgemeester van den Berghlaan-14.16 Castenray-Klein Oirlo-14.36 America- Nusseleinstraat-14.50 Griendtsveen–Apostelweg-15.10 Liessel-Hoofdstraat-15.16 Asten-Voordeldonk-15.26 Ommel-Kluisstraat-15.38 (Finish) Lierop-Laan ten Boomen.

24 augustus 2023

De komende 10 dagen iedere dag posten we iets over de Tour der ongeschoren benen classic 2023.
Over ruim een week is het eindelijk zover! Op zondag 3 september staan er weer een groot aantal artiesten aan de start van de ludieke toertocht van en naar het kerkdorp Lierop. De bandleden van initiatiefnemer Guus Meeuwis Edwin Beekmans en Hein Offermans zijn van de partij. Een deel van het parkoers is te vinden in de Limburgse regio waar Rowwen Hèze aan haar opmars begon. Voor de bandleden Tren van Enckevort en Theo Joosten is de pauzeplek in Sevenum bekend terrein. De muziekwereld is goed vertegenwoordigd met groepsleden van Pater Moeskroen, BZB en de band van Anouk. Voor de eerste keer staat wielerliefhebber en zanger Rick de Leeuw aan het vertrek in de Offermansstraat. Dat geldt ook voor dialectzanger Ton Engels die in wielerkringen bekend is door zijn gezongen ode aan Tom Dumoulin. De voormalige Girowinnaar en wereldkampioen is één van de vele prominente oud-profs die aan deze “Tour” deelnemen.

29 juli 2023

Voor de Tour Der Ongeschoren Benen Classic op zondag 3 september is voor de begeleiding van de deelnemers een uitgebreid wagenpark aanwezig.

Er rijden diverse materiaalwagens mee over de Brabantse en Limburgse wegen. Daarbij ook de nostalgische ploegleiderswagens van TI-Raleigh, Mars-Flandria en Molteni. De originele Peugeot van Crédit Lyonnais uit de Tour de France en de retrowagens van Mavic en Flandrien Hotel worden eveneens ingezet. De koersdirecteur mag plaatsnemen in de auto van de Hurkmans Groep, terwijl de bezemwagen beschikbaar is gesteld door Bas Verstappen Bedrijfswagens uit Lierop.

Aanwezig zijn verder de neutrale materiaalwagens van Shimano, TigeRR Cycling Team, Cycling Travel en Team DSM.

Ook werd in de periode van de “grote” Tour de France het deelnemersveld steeds verder aangevuld. Op zondag 3 september staat cabaretier Rob Scheepers opnieuw aan de start van deze ludieke toertocht. Samen met Somerenaar Martie Jeuken stelt hij ’s morgens in Lierop eveneens de deelnemers aan het publiek voor. In de omgeving van zijn woonplaats Sterksel heeft Scheepers al de nodige kilometers getraind op zijn fonkelnieuwe racefiets. Ook Leo Alkemade (foto) zet zich dit jaar “in het wiel” van zijn fietsende collega’s. Wielerliefhebbers Steef van Stiphout (RTL4 Nieuws) en Joachim van Maaren (RTL4 Editie.NL) houden de eer van deze zender hoog. Filmacteur Mike Weerts neemt voor het eerst deel aan de TDOBC. De beide meervoudige wereldkampioenen Lars Boom en Leontien van Moorsel hebben opnieuw hun deelname aangekondigd. Diverse oud-profs uit de legendarische Ti-Raleighploeg van wijlen Peter Post staan inmiddels op de deelnemerslijst: Co Hoogendoorn, René Koppert, de Belg Franky De Gendt,Theo de Rooij, Fred Rompelberg, Piet van Katwijk en Martin Havik.

Binnenkort volgen ook de namen van andere prominenten die voor de toertocht zijn uitgenodigd.

De “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” kent dit jaar een andere route dan in voorgaande jaren. In verband met het grote aantal toertochten in Zuid-Limburg is het namelijk niet meer mogelijk op de Cauberg in Valkenburg te finishen. Daarom heeft de organisatie een aantrekkelijke route uitgetekend door de Brabantse en Limburgse Peel. De presentatie van de deelnemers vindt op 3 september vanaf tien uur plaats op een podium vóór gemeenschapshuis de Vurherd in Lierop. Daar zal ook de nieuwe koersdirecteur aan het publiek worden voorgesteld. Voor het eerst zal de voormalige doelman van PSV en het Nederlands Elftal Ronald Waterreus ( 52) deze functie uitvoeren tijdens de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic”. Waterreus komt uit een echte wielerfamilie, want ook zijn oudere broer John en nichtje Kylie waren met succes actief op de racefiets. Ronald nam zelf ook jarenlang deel aan wielerwedstrijden voor de KNWU-jeugd, voordat hij op zeventienjarige leeftijd koos voor de voetbalsport. In het verleden was hij ook al eens koersdirecteur tijdens de Drielandenomloop en Limburgs Mooiste.

De deelnemers gaan om half twaalf van start in de Offermansstraat. Rond één uur ’s middags wordt de wedstrijdkaravaan op de pauzeplaats in Sevenum verwacht. Daar verwelkomt wielercafé Trapperie De Werkplats de deelnemers en begeleiders voor de bevoorrading. Na de pauze gaat het richting finishlocatie in Lierop. Daar zal de karavaan rond kwart over vier op de Laan ten Boomen arriveren.

12 juli 2023

RONALD WATERREUS NIEUWE KOERSDIRECTEUR TDOBC
Op zondag 3 september 2023 wordt de zevende uitgave van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” verreden. Het kerkdorp Lierop is zowel de start- als finishlocatie. Ook de presentatie van de deelnemers door Martie Jeuken en Rob Scheepers zal hier ’s morgens plaats vinden. Daar zal ook de nieuwe koersdirecteur aan het publiek worden voorgesteld. Voor het eerst zal de voormalige doelman van PSV en het Nederlands Elftal Ronald Waterreus ( 52) deze functie uitvoeren tijdens de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic”. Waterreus komt uit een echte wielerfamilie, want ook zijn oudere broer John en nichtje Kylie waren met succes actief op de racefiets. Ronald nam zelf ook jarenlang deel aan wielerwedstrijden voor de KNWU-jeugd, voordat hij op zeventienjarige leeftijd koos voor de voetbalsport. In het verleden was hij ook al eens koersdirecteur tijdens de Drielandenomloop en Limburgs Mooiste.
(Foto: L-1 Danique Daemen)

4 juli 2023

Nog meer nieuwe namen Tour Der Ongeschoren Benen Classic.

In de periode van de “grote” Tour wordt ook het deelnemersveld van de Tour Der Ongeschoren Benen Classic steeds verder aangevuld. Op zondag 3 september staat cabaretier Rob Scheepers opnieuw aan de start van deze ludieke toertocht. Samen met Somerenaar Martie Jeuken stelt hij ’s morgens in Lierop eveneens de deelnemers aan het publiek voor. In de omgeving van zijn woonplaats Sterksel heeft Scheepers al de nodige kilometers getraind op zijn fonkelnieuwe racefiets. Ook Leo Alkemade (foto) zet zich dit jaar “in het wiel” van zijn fietsende collega’s. Wielerliefhebbers Steef van Stiphout (RTL4 Nieuws) en Joachim van Maaren (RTL4 Editie.NL) houden de eer van deze zender hoog. Filmacteur Mike Weerts neemt voor het eerst deel aan de TDOBC. De beide meervoudige wereldkampioenen Lars Boom en Leontien van Moorsel hebben opnieuw hun deelname aangekondigd. Diverse oud-profs uit de legendarische Ti-Raleighploeg van wijlen Peter Post staan inmiddels op de deelnemerslijst: Co Hoogendoorn, René Koppert, de Belg Franky De Gendt, Theo de Rooij, Fred Rompelberg, Piet van Katwijk en Martin Havik.  Binnenkort volgen ook de namen van andere prominenten die voor de toertocht zijn uitgenodigd.

 

12-6-2023

Ook dit jaar zal er weer een TDOBC plaatsvinden en wel op 3 september. Binnenkort meer info over deze heroïsche toertocht!

24 augustus 2022

Toppers in zesde editie “Tour Der Ongeschoren Benen Classic.”
Wat begon als een fietstocht van Guus Meeuwis en zijn wielervrienden is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement waarin sporters en artiesten elkaar ontmoeten op de racefiets. Op zondag 4 september gaan honderdvijftig geïnviteerde deelnemers aan de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” van start vanuit het kerkdorp Lierop naar de legendarische Cauberg in Valkenburg aan de Geul. Vanaf tien uur worden de deelnemers op de Movico-stage in de tuin van Nirwana aan de Meervensedijk aan het publiek voorgesteld door de regionale presentatoren Martie Jeuken en Rob Scheepers. De Sterkselse cabaretier stapt daarna ook zelf op de fiets voor de 110 kilometer lange toertocht. Meer dan de helft van het deelnemersveld bestaat uit oud-profs en toerfietsers uit de artiestenwereld.
Om elf uur klinkt het vertreksein voor de eerste kilometers die de deelnemers tweemaal via de Wertstraat, Hogeweg, van Dongenstraat, Somerenseweg naar de Groenstraat voeren. Vervolgens gaat het richting Valkenburg. Bekende wielernamen die hun komst hebben aangekondigd zijn Hennie Kuiper, Johan van der Velde, Michael Boogerd, Rob Harmeling, Erik Dekker en de Belgen Ludo Peeters en de “Zwarte van Brakel” Peter Van Petegem. Ook de schaatstweeling Ronald en Michel Mulder, hockeycoryfee Mink van der Weerden en oud-voetbalinternational Wilfred Bouma gaan hun fietskunsten vertonen. Uit de artiestenwereld komen o.a. groepsleden van de band van Guus Meeuwis en Pater Moeskroen, rapper Diggy Dex, Leo Alkemade en Tim Hartog aan het vertrek. De wedstrijdkaravaan wordt rond vier uur ‘s middags op de top van de Cauberg verwacht.
Verwachte doorkomsttijden gemeente Someren:
11.20 uur Wilhelminaplein Someren-Dorp
11.35 uur Nieuwendijk-Sluisstraat Someren-Eind
11.50 uur Vissersweg-Kerkendijk Someren-Heide

9 augustus 2022

Het deelnemersveld van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” krijgt bijna dagelijks uitbreiding. Behalve de oud-beroepsrenners en de toerfietsers uit de artiestenwereld komen er ook bekende namen aan de start die op ander sportgebied dan de wielersport actief zijn of waren. Hockeycoryfee Mink van der Weerden, die tien jaar geleden nog topscorer was bij de Olympische Spelen in Londen, staat in eigen regio aan de start van de toertocht. Uit de schaatswereld hebben de Olympische schaatstweeling Ronald en Michel Mulder (foto), de Israëlische shorttracker en lange baanschaatser Vladislav Bykanov en ex-schaatser en huidig NOS-verslaggever Robbert de Rijk hun deelname bevestigd.
De Astense voetbalbestuurder Gijs de Jong en voormalig voetbalinternational Wilfred Bouma komen uit de voetbalwereld. De comedians Tim Hartog, Rob Scheepers en Leo Alkemade hebben op ander terrein furore gemaakt, maar stappen regelmatig op de racefiets om hun lichamelijke conditie “aan te scherpen.” De tocht op zondag 4 september begint bij jongerencentrum Nirwana in Lierop en eindigt op de legendarische Cauberg in Valkenburg

27 mei 2022

Na het succes van het eerste wielercafé vorig jaar is er ook dit jaar aan de vooravond van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” een wielercafé met bekende oud-profs als tafelgasten. Op zaterdag 3 september is de locatie dit keer cultureel centrum De Ruchte in Someren. Tijdens het eerste deel van de avond zijn vier ex-beroepsrenners te gast die reden voor de legendarische Raleigh-wielerploeg: Olympisch en Wereldkampioen Hennie Kuiper, Johan van der Velde, de Belg Ludo Peeters en de Duitser Klaus-Peter Thaler. Na de pauze is het woord aan Jeroen Blijlevens (bijna 30 jaar geleden winnaar in Someren) en drie voormalige internationale wielervedetten waarvan binnenkort de namen bekend gemaakt worden. De presentatie is opnieuw in vertrouwde handen van de Somerense wielerpresentator Rien van Horik en acteur Leo Alkemade, die ook een aantal wielerliedjes ten gehore brengt. Ook de quiz “Petje op, petje af” (in samenwerking met sponsor Kwaremont) maakt deel uit van het avondprogramma. De entreeprijs bedraagt € 20,00, waarbij een pauzedrankje is inbegrepen. Kaarten voor deze unieke wieleravond zijn te bestellen via https://apps.ticketmatic.com/widgets/deruchte/flow/deruchte?event=860431733694&l=nl#!/addtickets

3 februari 2022

Het jaar is nog maar net begonnen maar de organisatie van de Tour Der Ongeschoren Benen Classic is alweer druk in voorbereiding voor de editie van 2022.

We kunnen terugkijken op een geslaagde editie 2021 ondanks de hobbels die we zijn tegengekomen betreffende Corona en de overstromingen in Zuid-Limburg.

In deze mail willen we de datum bekend maken wanneer de TDOBC gaat starten en dit zal zijn op 4 september. Meer info volgt t.z.t.

22 juli 2021

Afgelopen zondag vond de TDOBC plaats met start en finish in Lierop. In eerste instantie was de bedoeling om te eindigen in Valkenburg maar door de overstromingen was de organisatie genoodzaakt om een alternatieve route te plannen en werd er voor gekozen om te starten en finishen in Lierop. De weergoden op deze dag hadden hun medewerking verleend door voor goed weer te zorgen of was het toch de aanwezigheid van de weerman van RTL William Huizinga die hier debet aan was? Rond 8:30 uur kwamen de eerste deelnemers al binnen druppelen en na controle van de QR code werd rond 10:00 uur presentatie gedaan van de deelnemende renners door Rien van Horik en Jan Peeters. Rond 11:00 uur was de start en ging een peloton van ongeveer 120 renners op pad naar de rustpauze plaats in Wessem. Aangekomen op de rust plaats werd er wat gegeten en gedronken. Dit was allemaal perfect georganiseerd door de plaatselijke schutterij. Daarna ging het weer richting Lierop in gezwinde spoed. Het tempo lag dit jaar vrij hoog en dat was voor sommige rijders net iets teveel en zaten er diverse rijders in een chasse patate. Gelukkig geen noemenswaardige valpartijen en rond 16:00 was de aankomst bij Nirwana en werd er door de Corona maatregelen plaats genomen aan de terrastafels. Onder het genot van een heerlijk pintje, snackje en stralende zon werden er diverse sterke verhalen verteld en was het nog lang gezellig. Volgend jaar weer een nieuwe editie van de TDOBC en hopelijk is dan alles weer normaal.

20-7-2021

Het Tour Der Ongeschoren Weekend is achter de rug en we kunnen wel zeggen dat we succesvolle dagen hebben gehad met zaterdag ruim 200 bezoekers tijdens het wielercafe en zondag een heel peloton fietsers voor de tocht Lierop-Wessem-Lierop. Binnenkort volgen de foto’s dus hou deze site in de gaten. 

17 juli 2021

We zijn er klaar voor 1e tdobc wielercafe ..Heb je nog niets te doen er zijn nog enkele kaarten beschikbaar via www.tdobc.nl of aan de kassa .Wat let je mooi weer.mooie mensen en je bent weer er ff eruit ..

Klik hieronder op de link wat de Leeuw van Vlaanderen ervan vindt

16 juli 2021

Wijziging route TDOBC door extreme wateroverlast in Limburg.
Als gevolg van de natuurramp in Limburg is het zondag onmogelijk om met de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” in Valkenburg aan de Geul te finishen. De organisatoren zijn vervolgens op zoek gegaan naar een alternatief. Vandaag is door de autoriteiten toestemming verleend gebruik te kunnen maken van een alternatieve route. Die zal beginnen èn eindigen in Lierop. De 150 uitgenodigde deelnemers zullen om elf uur van start gaan bij jongerencentrum Nirwana aan de Meervensedijk. In verband met de Coronamaatregelen is hier geen publiek toegelaten. Als U toch de deelnemers voorbij wilt zien komen en aanmoedigen dan verzoeken wij U rekening te houden met de 1,5 meter-afstandsregel. De vermoedelijke doorkomsttijden in de gemeenten Someren en Asten:
11.00 uur vertrek Lierop
Lierop: Groenstraat, Somerenseweg, Van Dongenstraat Kerk 11.05 en 11.15 uur
Asten: Dennendijk 11.40 uur
Someren-Heide: Kerkendijk/Ploegstraat 15.25 uur
Someren-Eind: Nieuwendijk/Boerenkamplaan 15.40 uur
Someren: Laan ten Roode/Wilhelminaplein 15.55 uur
Lierop: Somerenseweg, Van Dongenstraat, Hogeweg 16.15 uur
De organisatie wil uiteraard alle mensen in Limburg die te maken hebben met de extreme wateroverlast heel veel sterkte toewensen!

9 juli 2021

Wielertoppers aan de start van de TDOBC
Op zondag 18 juli staan er ook diverse oud-profs aan het vertrek van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic.” De lijst wordt aangevoerd door de voormalige Olympisch en wereldkampioen de Italiaan Paolo Bettini en de “Leeuw van Vlaanderen” Johan Museeuw (foto). Lars Boom en Richard Groenendaal stonden op de hoogste trede van het erepodium tijdens een WK veldrijden. Het drietal Jos van Aert, Jan Siemons en sprinter Mathieu Hermans heeft tijdens hun actieve wielerloopbaan ook deelgenomen aan de Tour. Ook een aantal wedstrijdorganisatoren zijn uitgenodigd voor deelname waaronder Antoine de Haan (Daags na de Tour Boxmeer), Ad Koijen en Mart Verhees (Acht van Chaam), Wil Bellemakers (Kermisronde Luyksgestel) en Esther Vroegh (GP van Brabant cyclocross).

2 juli 2021

Muziekscene goed vertegenwoordigd in TDOBC.
Omdat door de Coronacrisis de muziekfestivals werden geannuleerd heeft de mede-organisator van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” Mark van Horik de nodige trainingskilometers kunnen maken om voor het eerst zelf deel te kunnen nemen aan de tocht. De programmeur van o.a. Nirwana’s Tuinfeest heeft een tiental collega-boekers en programmeurs uitgenodigd voor deelname: de festivalmanager van Pinkpop Niek Murray, de directeur van Le Gues Who Johan Gijsen, de organisator van Dynamo Metalfest Tjerk Maas, de boeker van Greenhouse Talent Tom Ketelaars, muziekproducent en mede-oprichter van het Excelsior-label Frans Hagenaars, de programmeur van de Zomerparkfeesten Venlo Johan Hauser,Jacco van der Waal manager oa ronde ,de boeker van Sedate Bookings Jair Hoogland, de hoffotograaf van Kensington, Pinkpop en Armin van Buuren Bart Heemskerk en Joost van Abeelen hoofd marketing van 013 en organisator van het festival Woo Hah.

30 juni 2021

Honderd extra kaarten beschikbaar voor Wielercafé TDOBC.
Vanaf vrijdagochtend tien uur is het opnieuw mogelijk om toegangskaarten te bestellen voor het Wielercafé van de Tour Der Ongeschoren Benen Classic op zaterdag 17 juli door uitbreiding van het aantal zitplaatsen in Nirwana’s Borreltuin aan de Meervensedijk in Lierop. Daarmee kunnen we hopelijk de wielerliefhebbers die in eerste instantie geen entreebewijs meer konden bestellen alsnog tevreden stellen. De toegangsprijs bedraagt € 20,00 per persoon. Te gast zijn de oud-profs Piet van Katwijk, Lars Boom, Peter Winnen en Jacques Hanegraaf, de lokale wielrenster Evy Kuijpers, de Vlaamse wielerlegende Johan Museeuw en de voormalige Olympische kampioenen Leontien van Moorsel en Paolo Bettini. De presentatie is in handen van de plaatselijke wielerpresentator Rien van Horik en cabaretier Leo Alkemade. Het terrein is om 19.00 uur geopend en de aanvang is om 20.00 uur. Rond 23.00 uur wordt de wieleravond afgesloten. Vanaf vrijdag 2 juli 10.00 uur, kunnen toegangskaarten besteld worden via deze website

15 juni 2021

Vanmorgen zijn we via onze site gestart met de verkoop van de toegangskaarten voor het Wielercafé op zaterdag 17 juli in Nirwana’s Borreltuin in Lierop. In korte tijd waren we al uitverkocht.

12 juni 2021

Op dinsdag 15 juni start de voorverkoop van het Wielercafe dat plaats vindt op zaterdag 17 juli daags voor de Tour Der Ongeschoren Benen Classic. Ga hiervoor naar “Voorverkoop Wielercafe” op deze site. Je kunt maximaal 4 kaarten per keer bestellen. Ben er snel bij want vol=vol

11 juni 2021

Een mooi stukje in het Eindhovensdagblad over de Tour Der Ongeschoren Benen Classic

Olympisch wielerkampioen Paolo Bettini naar Lierop | De Peel | ed.nl

10 juni 2021

Ook Johan Museeuw komt naar Wielercafé “Tour Der Ongeschoren Benen Classic”
Vandaag is de achtste en laatste tafelgast bekend gemaakt van het Wielercafé aan de vooravond van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” op zaterdag 17 juli in Nirwana’s Borreltuin in Lierop. Het is de Belg Johan Museeuw die met recht de “Leeuw van Vlaanderen” kan worden genoemd. Hij won driemaal de Ronde van Vlaanderen en eveneens drie keer de “Helleklassieker” Parijs-Roubaix. Ook de Amstel Gold Race staat op zijn imposante erelijst. De West-Vlaming uit Gistel veroverde in 1996 in het Zwitserse Lugano de wereldtitel bij de profs. Volgende week wordt via de sociale media een inschrijflink bekend gemaakt om toegangskaarten te kunnen bestellen.

5 juni 2021

Olympische kampioenen Leontien van Moorsel en Paolo Bettini te gast in Wielercafé Tour Der Ongeschoren Benen Classic.
Een unieke wieleravond met gepassioneerde wielrenners van vroeger en nu in de openlucht. Zo is het Wielercafé dat plaats vindt aan de vooravond van de vijfde editie van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” het best in het kort te omschrijven. Op zaterdag 17 juli is Nirwana’s Borreltuin aan de Meervensedijk in Lierop hiervoor vanaf 20.00 uur een ideale locatie. Het merendeel van de acht gasten neemt deel aan de ludieke toertocht die een dag later in het kerkdorp van start gaat. Daarbij ondermeer Olympische kampioene Leontien van Moorsel, de oud-Tourrenners Jacques Hanegraaf, Piet van Katwijk en Peter Winnen en de plaatselijke profwielrenster Evy Kuijpers. Veel aandacht gaat er ongetwijfeld uit naar de buitenlandse tafelgast. Want ook de komst van de Italiaanse wielerlegende Paolo Bettini is aangekondigd. De voormalige Olympische en tweevoudig Wereldkampioen is één van de wielergrootheden die vrijwel alle grote wielermonumenten op zijn erelijst heeft staan. Binnenkort worden ook de namen van de overige twee gasten bekend gemaakt. De lokale wielerpresentator Rien van Horik presenteert samen met cabaretier Leo Alkemade de nostalgische wieleravond. Tussen de twee interviewsessies in treedt de mede-presentator Leo Alkemade op als zanger van wielerliedjes. In de tweede week van juni start de voorverkoop van de toegangskaarten voor het Wielercafé.
UPDATE
Zojuist is ook oud-wereldkampioen Lars Boom aan de lijst van tafelgasten toegevoegd.

12 februari 2021

Tour Der Ongeschoren Benen Classic op zondag 18 juli.
Als de Coronamaatregelen in de zomermaanden versoepeld zouden kunnen worden staat de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic”, met een jaar vertraging, voor zondag 18 juli 2021 op het programma. De organisatie heeft voor deze nieuwe datum gekozen omdat er in het eerste weekend van september de eerste muziekfestivals gepland staan. Dat betekent dat veel deelnemende artiesten aan de ludieke toertocht verstek zouden moeten laten gaan. De startlocatie van de vijfde TDOBC blijft het kerkdorp Lierop. Op dezelfde dag wordt in de avonduren de slotetappe van de Tour de France op de Parijse Champs-Élysées verreden. Op zaterdagavond 17 juli vindt er in het kader van de toertocht een “Wieler-en artiestencafé” plaats als de situatie rond COVID-19 hier een mogelijkheid voor biedt. Het fietsweekend zou naadloos aan kunnen sluiten op de schooljeugddriedaagse de “Toer dur Lierup” die op woensdagavond 14 juli van start gaat. We houden jullie verder op de hoogte van de verdere voorbereidingen!
(Foto: Hein van Bakel)

21 augustus 2020

Afgelopen dinsdag na de persconferentie van Rutte en De Jong zijn we, als organisatie van de Tour Der Ongeschoren Benen Classic, bijeen gekomen om de laatste puntjes op de bekende i te zetten om de Tour zo corona-proof mogelijke te organiseren.
Vanaf het moment van de persconferentie kwamen er afmeldingen binnen vanuit het deelnemersveld. Dat leidde bij ons tot twijfel en vroegen onszelf af of we er goed aan zouden doen om de Tour door te laten gaan.
Uiteindelijk heeft dit er toe geleid dat we, met pijn in ons hart, besloten hebben een streep te zetten door de editie van dit jaar.
Jammer, jammer, jammer, ….
We gaan ons richten op de 5e editie op zondag 5 september 2021.
Organisatie TDOBC

15 augustus 2020

Opvallend veel boekers en programmeurs uit de muziekscene staan aan het vertrek van de vijfde uitgave de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” op zondag 6 september. De beroepsgroep die flink geraakt is door de Corona-maatregelen wordt in deze ludieke toertocht vertegenwoordigd door o.a. Bertus de Blauw (Mojo Concerts), Tjerk Maas (Dynamo Metal Fest, LoudNoise Bookings), Tom Ketelaar (Greenhouse Talent), Hugo Berends (De Pul Uden), Johan Hauser (Grenswerk Venlo) en Johan Gijsen (Le Gues who Utrecht). Ook de aanmeldingen van acteur/zanger/regisseur John van der Sanden, meesterkok Dick Middelweerd en Tv-programmamaker Dirk-Jan Roeleven zijn binnengekomen bij de organisatie. De lijst van oud-beroepsrenners is inmiddels aangevuld met de oud-winnnaar van Gent-Wevelgem Leo van Vliet (de huidige koersdirecteur van de Amstel Gold Race), Jannes Slendebroek, Martin Havik, Jan Siemons en voormalig wereldkampioen Lars Boom

Foto: links Leo van Vliet samen met Lars Boom

4 augustus 2020

De eerste namen zijn bekend van de deelnemers aan de Tour Der Ongeschoren Benen Classic die op zondag 6 september gehouden wordt. De ludieke toertocht- met de start in het kerkdorp Lierop en de aankomst op de legendarische Cauberg in Valkenburg- wordt voor de vijfde keer georganiseerd. Uiteraard komt de initiatiefnemer Guus Meeuwis met zijn band aan het vertrek. Uit de muziekwereld daarnaast ook bandleden van Rowwen Hèze, Pater Moeskroen, Mozes and the Firstborn en The Kik. Evenals vorig jaar komt er een team van Buro Pinkpop onder aanvoering van kopman Nick Murray aan de start. Rob Scheepers en Leo Alkemade namen al eerder deel aan de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic.” Dat geldt ook voor René Froger en Olcay Gulsen. Voormalig PSV- en Nederlands Elftalspeler Wilfred Bouma stapt op de eerste zondag van september ook op de racefiets, evenals presentator Eric Corton. Ook een groot aantal bekende namen uit de wielerwereld hebben hun deelname toegezegd. Olympisch kampioene Leontien van Moorsel en haar echtgenoot Michael Zijlaard, de broers Jan,Piet en Fons van Katwijk, Erik Breukink, Peter Winnen, John van den Akker, de Belg Franky de Gendt en Piet Rooijakkers. In de loop van deze week worden nog diverse andere BN-ers als deelnemers aan de TDOBC bekend gemaakt. 

26 juni 2020

Zo ook mooie deal gemaakt met Bioracer samen met Maarten Visser en de man die ooit 10 etappes in de ronde van Spanje en 1 Tour etappe heeft gewonnen Mathieu Hermans .We gaan door zondag 6 september Tour der Ongeschoren Benen Classic 2020. Op de foto van links naar rechts, Maarten Visser, Mark v Horik en Mathieu Hermans met de stalen ros van Mark.

11 juni 2020

Deal afgesloten met Shimano voor de Tour Der Ongeschoren Benen Classic op zondag 6 september. Hoofd pr/marketing Danny Nelissen heeft deze deal mede mogelijk gemaakt.

11 mei 2020

Als de Corona-maatregelen het mogelijk maken wordt de vijfde editie van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” dit jaar verreden op zondag 6 september. De organisatie is druk bezig met de nodige voorbereidingen. Aan deze ludieke fietstoertocht nemen ook in het jubileumjaar diverse artiesten en oud-beroepsrenners deel. Evenals voorgaande jaren kan er alleen op uitnodiging worden deelgenomen. In het kerkdorp Lierop vindt (nu op het kerkplein) de start plaats, terwijl de aankomst op de legendarische Cauberg in Valkenburg te vinden is.

11 september 2019

Op zondag 1 september vond alweer de vierde editie plaats van de Tour Der Ongeschoren Benen Classic plaats. De start was rond 11 uur in Lierop en na een tussenstop in Susteren werd gefinisht op het Pinkpop terrein in Landgraaf. De organisatie kan wederom terugkijken op een geslaagde versie met heel veel positieve reacties van de deelnemers.

Op naar ons eerste lustrum. Binnenkort wordt hiervoor de datum bekend gemaakt dus houdt deze site in de gaten.

Hieronder een sfeerreportage van de TDOBC 2019

29-08-2019

Zondagmorgen is het zover! De 152 deelnemers aan de Tour Der Ongeschoren Benen Classic gaan dan om elf uur gezamenlijk van start en zullen ook later op de middag ook samen in Landgraaf op het Pinkpopterrein arriveren. Het wielerpeloton wordt begeleid door vijftien ervaren motorrijders van MBS motards. Daarnaast rijden er diverse materiaalwagens mee over de Brabantse en Limburgse wegen. Daarbij ook de nostalgische ploegleiderswagens van TI-Raleigh en Panasonic ( met gasten van Topsport for Life). Het wagenpark wordt verder ook ingezet om gasten te vervoeren. Eveneens om een deel van de fietsen van de deelnemers weer terug naar startplaats Lierop te kunnen brengen. Aanwezig zijn verder Juryauto.nl, Shimano, Bioracer, Roompot-Nederlandse Loterij, KNWU, Alecto Cycling Team, Sunweb Cycling, Pop on Top Valkenburg, terwijl de bezemwagen beschikbaar is gesteld door Bas Verstappen Bedrijfswagens in Lierop. De voorrijwagen is van de TDOBC-Way2 Drive Lease en “Dames draaien door (female dj’s).” Ex-prof en ervaren motorrijder in grote koersen Frank Kersten vervoert op zijn motor de Kempische wielerfotograaf Peter van Rooij. Er is ook een eigen medisch team van het Jeroen Boschziekenhuis uit Den Bosch in de toerkaravaan aanwezig. Opvallend is dat drie van de medische hulpverleners ook zelf meefietsen. Zaterdag wordt de complete actuele deelnemerslijst van de TDOBC op deze pagina geplaatst.

27 augustus 2019

Een kleine week voor aanvang van de vierde “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” is het deelnemersveld compleet. De 150 deelnemers zijn ieder op hun eigen wijze bezig met de laatste voorbereidingen voor de tocht. Ook initiatiefnemer Guus Meeuwis heeft zich volop op de voorbereiding voor de TDOBC gestort. Op een Kempisch caféterras is de tactiek besproken samen met zijn teamgenoten Frank Lammers, JW Roy en Rick de Leeuw. In deze laatste voorstellingsronde opent de voormalige rassprinter MATHIEU HERMANS de rij. Tijdens zijn wielerloopbaan won hij maar liefst tien etappes in de Vuelta. Als beroepsrenner reed hij vooral in de sponsorshirts van Spaanse wielerploegen. Werkzaam voor Bioracer is hij nog steeds volop betrokken bij de wielersport. De Amsterdamse Brabander CO HOOGENDOORN werd in zijn debuutjaar bij de profs als teamlid van de legendarische Ti-Raleighploeg derde in de proloog van de Vuelta. In 1972 won hij in onze regio de Kersenronde. JANNES SLENDEBROEK maakt deel uit van de organisatie van deze klassieker met start en finish in Mierlo die hij zelf veertig jaar geleden in 1979 won. Als prof kwam Jannes uit voor de Skala-ploeg. ARIE VAN ERK is de drievoudig nationaal kampioen bij de burgemeesters. De burgemeester van Hillegom is in volle voorbereiding op de komende titelstrijd.

20 augustus 2019

Over een kleine twee weken is het zover! De organisatie is bezig met de laatste voorbereidingen en de deelnemers en deelneemsters hebben hun vakantieperiode volop benut om zich mentaal en fysiek voor te bereiden op de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic.” In deze bijdrage stellen we een zestal deelnemende oud-profs aan u voor. PETER WINNEN debuteerde in 1981 in de Tour de France met de eindzege in het jongerenklassement en de legendarische ritzege op de Alpe d’Huez. Twee jaar later won hij opnieuw op de “Nederlandse” berg. Na zijn actieve wielerperiode heeft hij verschillende boeken over zijn wielerpassie geschreven. KOOS MOERENHOUT werd twee keer kampioen van Nederland bij de profs. In 2000 nam hij deel aan de Olympische Spelen. Hij nam zeven keer deel aan de Tour en is na zijn actieve wielerjaren vooral bekend geworden als ploegleider en is de huidige bondscoach van ons land. TWAN POELS nam als beroepsrenner vijf keer deel aan de Tour. In 1986 werd hij tweede in de klassieker Gent-Wevelgem. Met een fietsende zoon Xavier en zijn werkzaamheden binnen de organisatie van Daags na de Tour in Boxmeer is Twan nog steeds hecht betrokken bij de wielersport. PIET ROOIJAKKERS uit het Brabantse Gerwen reed vijf jaar lang in de kleuren van Skil-Shimano. Tien jaar geleden maakte hij zijn debuut in de Tour de France. Hij is werkzaam voor Team Sunweb en fungeert als manager van het bijzonder succesvolle Alecto Cycling Team. RENÉ KOPPERT tekende na het behalen van de nationale wegtitel bij de amateurs een profcontract bij de legendarische Raleighploeg van Peter Post. In zijn debuutjaar 1982 won hij de prologen van de Dauphiné Liberé en de Ronde van Romandië. Ook kwam hij uit voor Italiaanse wielerploegen. Als organisator van het jaarlijkse “Wielergala” is hij hecht betrokken bij de wielersport. MARTIN HAVIK sloot zijn profloopbaan af in Italiaanse dienst als knecht van Francesco Moser in de kleuren van GIS Tuc Lu. Veertig jaar geleden stond hij met een derde plaats op het podium van Parijs-Brussel. Hij bouwde een succesvolle maatschappelijke carrière op in de Italiaanse textielstad Prato.

8 augustus 2019

Nog een kleine maand voordat de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” op zondag 1 september op gang geschoten wordt prijken er steeds meer bekende BN-ers op de deelnemerslijst. Duizendpoot ERIC CORTON is zowel bekend als zanger, acteur, presentator en discjockey bij 3-FM. Hij fungeert als ambassadeur voor het Rode Kruis. Eric is een fanatiek fietser die regelmatig colums schrijft voor het wielerblad Bicycling.
De singer-songwriter, acteur, musicalacteur en rockartiest LUCAS HAMMING werd vorig jaar aangestoken door het wielervirus. Hij kijkt er graag naar en gebruikt de koers zelfs als hij zijn liedjes schrijft. Zijn single Never Let You Down ontstond terwijl hij op de fiets zat.
JAAK HANEGRAAF is een voormalig prof die op 20-jarige leeftijd in zijn debuutjaar de nationale titel al veroverde. Hij won de Amstel Gold Race, droeg enkele dagen de gele leiderstrui in de Tour waarin hij ook de rode sprinttrui won. Als zaakwaarnemer van diverse wielertoppers is hij nog steeds hecht betrokken bij de wielersport.
Uit het Limburgse America komt THEO JOOSTEN die als sologitarist bij Rowwen Hèze al 33 jaar actief is in de muziekwereld. Daarnaast heeft hij een eigen bedrijf dat een brug wil slaan tussen muziek en bedrijfsleven. Theo is ook een verwoed toerfietser.
Tien jaar reed hij als beroepsrenner en tegenwoordig fietst AAD VAN DEN HOEK zijn ritten op zijn thuisterrein het mooie Goeree-Overflakkee. Bij de Olympische Spelen in München veroverde hij met zijn landgenoten de bronzen medaille op het onderdeel ploegentijdrit. Tijdens zijn vier Tourdeelnames fungeerde hij vooral als knecht in de legendarische Raleighploeg.

30 juli 2019

Ook deze week stellen we weer een aantal prominente deelnemers aan de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” aan u voor. De Vlaamse ex-prof RUDY PEVENAGE werd in zijn actieve wielerjaren de “Rosse van Moerbeke” genoemd. In de Tour van 1980 droeg hij de gele leiderstrui, won hier een etappe en het puntenklassement. Later werd hij bekend als ploegleider van Jan Ullrich bij Telekom.
Acteur en regisseur FRANK LAMMERS komt oorspronkelijk uit het buurdorp Mierlo en is een echte wielerliefhebber. Eén van de redenen om ook mee te werken aan de Sint Willebrord Sessies. Momenteel staat hij volop in de belangstelling door zijn hoofdrol in de reeks “Undercover”. Hij is vrijwel dagelijks op TV te zien in de reclamefilmpjes van de supermarktketen Jumbo.
Een andere deelnemer uit de regio ROB SCHEEPERS uit Sterksel. De comedian en tonproater tijdens de carnavalsperiode staat vooral bekend om zijn onvervalste “one-liners”. Die waren ook te zien en te horen in de TV-serie “Paboem Patsss.” Vorig jaar baarde hij opzien door in de TDOBC van start te gaan in een origineel Café de Colombia-shirt. Een vooruitziende blik met het oog op de Tour?
Landelijk bekend is ook HENK ANGENENT die als marathonschaatser de tot dusver laatste Elfstedentocht in 1997 won. De spruitjeskweker uit Woubrugge beoefent naast het schaatsen ook het wielrennen en skeeleren.
NIEK MURRAY is de rechterhand van Pinkpopbaas Jan Smeets. De wielerfan is al15 jaar werkzaam als eventmanager bij het Buro Pinkpop. De aankomst van de TDOBC is zoals bekend in Landgraaf op het Pinkpopterrein.

25 juli 2019

De lijst van bekende landgenoten die deelnemen aan de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” wordt vrijwel dagelijks aangevuld. Ex-renner MICHAEL ZIJLAARD is in de periode van de Tour de France regelmatig te gast bij het wielerpraatprogramma “Tour du Jour.” De algemeen manager van het pro-continentale Roompot-Charles is de echtgenoot van voormalig Olympisch kampioene Leontien van Moorsel die in haar jonge jaren nog in startplaats Lierop won. De Nederlandse beatgroep THE KIK brengt op geheel eigen wijze muziek uit de jaren zestig. Zanger Dave von Raven is een enthousiast wielerliefhebber die met zijn band ook een seizoen lang als huisband optrad in “De wereld draait door.” In 2016 werd er in hun “wielernest” Oploo een monument onthuld voor de broers PIET, FONS en JAN VAN KATWIJK. Ze zijn alle drie succesvolle profwielrenners geweest wat een unicum is in de Nederlandse wielerhistorie. Ook de zoon van Jan ALAIN en schoonzoon BRAM SCHMITZ (beiden ook als prof gefietst) komen aan de start van de TDOBC. De broers van Katwijk zijn nog steeds volop betrokken bij de wielersport als organisator of binnen een begeleidingsteam. SYB VAN DER PLOEG is het meest bekend als zanger, componist en liedjesschrijver. Met zijn band de Kast en het nummer “In neije dei” scoorde hij in de jaren negentig een regelrechte hit. Ook had hij enkele jaren geleden nog de hoofdrol van Jezus in The Passion.

18 juli 2019

De lijst van bekende Nederlanders die deelnemen aan de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” blijft groeien. Na zijn deelname aan de editie van vorig jaar is RENE FROGER er opnieuw bij. Aan de vooravond van de Amstel Gold Race vertelde hij op het terras van een Limburgse horecazaak dat hij zich weer optimaal zou gaan voorbereiden op de toertocht. Modeontwerpster en TV-presentatrice OLGAY GULSEN debuteert in de TDOBC. De Brabantse TV-persoonlijkheid nam vorig jaar deel aan “Wie is de Mol?” en heeft een gastrolletje gehad in de soapserie “The Bold and the Beautiful” Ook ex-beroepsrenner GERT JAKOBS is er dit jaar voor het eerst bij. De geboren verteller van opmerkelijke wielerverhalen is tijdens de Tour dagelijkse tafelgast in de “Tour de Limbourg” bij L-1 en schuift regelmatig aan bij “Tour Du Jour” op RTL-7. Ook de Nijmeegse rockband DE STAAT komt naar Lierop. Bekend van o.a. “Witch Doctor” is het vooral drummer Tim van Delft die de nodige fietservaring heeft. Meteoroloog en RTL-weerman WILLIAM HUIZINGA voorspelt nu al goed weer voor de eerste zondag van september. Vorige herfst heeft hij deelgenomen aan het NK Tegenwindfietsen.

11 juli 2019

Ook deze week maken we weer een aantal deelnemers aan de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” bekend. Allereerst GUUS MEEUWIS en zijn bandleden. Guus staat aan de basis van de ludieke toertocht en kijkt weer uit naar zijn vierde deelname. Volgend jaar staat zijn vijftiende Groots op het programma in het PSV-stadion in Eindhoven. Het zal dan Gigantisch worden. Als wielerliefhebber was hij ook betrokken bij de legendarische Sint Willebrord Sessies. Singer songwriter JOHANNES SIGMOND is beter bekend onder zijn artiestennaam BLAUDZUN. Deze naam verwijst naar de gelijknamige Deense oud-prof. Hij is ook de maker van de schitterende wielerdocumentaire “Il Lombardia”. Samen met wieler-en muziekvriend John den Braber verzorgt Blaudzun een druk beluisterde podcast “De Grote Plaat.”STEEF VAN STIPHOUT is ook een enthousiast toerfietser. De presentator en verslaggever bij Editie.NL is een Bourgondische Brabander uit het wielernest Schijndel. Hij startte zijn omroeploopbaan bij Omroep Brabant. JOHAN GIJSEN is organisator van Le Guess Who een jaarlijks muziekfestival in Utrecht. Het festival richt zich vooral op de presentatie van nieuwe bands. Hij is ook bekend als programmeur bij Tivoli in Utrecht. In 2016 werd hij uitgeroepen tot Utrechter van het jaar. Johan is inwoner van een unieke wielerstad want na de start van de Tour en de Giro volgt volgend jaar de start van de Vuelta. ERIK BREUKINK was tot afgelopen zaterdag de laatste Nederlandse geletruidrager in de Tour de France. In zijn gloriejaren stond hij vooral bekend om zijn tijdritkwaliteiten. In het shirt van de Panasonic-ploeg eindigde hij in de Giro van 1987 en 1988 als tweede. Zijn beste Tourprestatie was de derde plaats in het eindklassement in 1990. Als ploegleider van Roompot-Charles is Erik nog steeds hecht betrokken bij de wielersport.

9 juli 2019

In de uitzending van “Tour de Limbourg” van maandag 8 juli werd door tafelgast John den Braber aandacht besteed aan de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic”. Het fragment is na 23 minuten uitzending te bekijken.
https://l1.nl/tour-de-l1mbourg-mike-teunissen-nog-steeds-i…/

5 juli 2019

De eerste namen van artiesten en (oud)wielrenners die deelnemen aan de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” op zondag 1 september zijn bekend. Wielerbabe PUCK MOONEN uit het Brabantse Liempde heeft haar deelname aan de ludieke wielertoertocht bevestigd. Meer dan 320.000 fans volgen haar wielerbezigheden in het shirt van Lotto-Soudal op Instagram. Verwacht wordt dat vele vrijgezelle wielersupporters naar de TDOBC komen kijken omdat ze sinds enkele maanden weer single is. Vorig jaar was de Brabantse cabaretier en acteur er voor de eerste keer bij. En ook nu staat hij in Lierop aan de start. LEO ALKEMADE is ondermeer bekend van de TV-programma’s “Sluipschutters” en “Kanniewaarzijn” en reed vorig jaar onze “Tour” in het shirt van het team “Groots” van zijn wegkapitein Guus Meeuwis. De Belg LUDO PEETERS is één van de bekende oud-beroepsrenners die aan de tocht naar Landgraaf deelnemen. Hij droeg in zijn roemrijke wielerloopbaan twee dagen de gele trui in de Tour de France. Ook verschillende ploegmaten van de legendarische Raleigh-ploeg komen de Kempenzoon vergezellen. De feestband PATER MOESKROEN (o.a. bekend van hun succesnummer Roodkapje) is opnieuw van de partij. Hun theatertour de Reservebelgen ademt ook de echte wielersfeer. De Kempische singer-songwriter JW ROY was zelf een talentvol wielrenner voordat hij de keuze voor het artiestenvak maakte. Zijn ode aan de wielerronde van Steensel is wereldberoemd. In de komende weken brengen we ook de overige prominente deelnemers onder jullie aandacht.Hieronder een compilatie van de Tour Der Ongeschoren Classic 2018 gemaakt door Sander Grannenman

 

6 juni 2019

Waar komend Pinksterweekend dagelijks ruim 60.000 bezoekers verwacht worden bij de 50e editie van Pinkpop is op zondag 1 september de aankomst te vinden van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic.” Na contacten met Pinkpop-baas Jan Smeets is afgelopen winter bekend gemaakt dat er voor de finishlocatie van het Megaland Evenemententerrein in Landgraaf gebruikt gemaakt kan worden. In 2016 werd de “TDOBC” voor het eerst verreden. Tijdens deze editie werd er in twee etappes gereden van Rotterdam naar het Noord-Limburgse Aijen, met een tussenstop in Tilburg. Omdat Guus Meeuwis en zijn band mede aan de wieg van deze toertocht hebben gestaan lag deze tussenstop in de Brabantse stad voor de hand. Buro van Horik pakte een jaar later de organisatie van de tweede editie voortvarend op. Dat leidde tot een voorzichtige groei van het aantal deelnemers en de begeleidende karavaan. De tweede uitgave bracht de fietsers van Poppodium 013 in Tilburg voor de eerste keer naar de legendarische Cauberg in Valkenburg. Voor de derde uitgave van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic” fungeerde vorig jaar het kerkdorp Lierop (de kern van de organisatie is hier woonachtig) voor het eerst als startplaats. Opnieuw was de Cauberg de “Heilige wielergrond in Limburg” de finishlocatie. De voorbereidingen voor zondag 1 september zijn in volle gang.

23 mei 2019

Het aftellen is begonnen. Nog honderd dagen en dan is het zover! De vierde uitgave van de “Tour Der Ongeschoren Benen Classic”. Wat in 2016 begon als een tweedaagse fietstocht met muziek-en wielervrienden van Guus Meeuwis is inmiddels uitgegroeid tot een niet meer weg te denken ludieke fietstoertocht. Naast de Brabantse zanger hebben o.a. zijn collega’s René Froger en Blaudzun, de cabaretiers Rob Scheepers en Leo Alkemade en de oud-beroepsrenners van de legendarische Raleighploeg in de afgelopen jaren aan de tocht deelgenomen. Op zondag 1 september wordt er startgelegenheid geboden aan maximaal 150 uitgenodigde deelnemers en deelneemsters. Het vertrek vindt evenals vorig jaar plaats in de thuishaven van de organiserende stichting het Brabantse kerkdorp Lierop. De aankomst van de 120 kilometer lange tocht is dit jaar gesitueerd op het Pinkpopterrein Megaland in het Limburgse Landgraaf. Wekelijks houden wij U via deze Facebookpagina op de hoogte van het laatste nieuws rond de TDOBC.

 

15 april 2019

Vandaag werd onder toeziend oog van notaris van Kaam de oprichting ondertekend van de Stichting Tour Der Ongeschoren Benen Classic.

 
Schuiven naar boven